Voordelen professionele dekenwasserij

De voordelen van een professionele dekenwasserij

Ga ik mijn paardendekens zelf wassen of besteed ik het uit? Een overweging die veel paardeneigenaren regelmatig moeten maken. Allebei hebben ze hun voor- en nadelen. In deze blog leggen we uit wat de voordelen zijn van je dekens laten wassen door een professionele dekenwasserij, zoals Just Clean dekenwasserij. 

Voordeel #1 Gemak

Je hebt er zelf bijna geen werk van als je je dekens laat wassen door een dekenwasserij. Zo kun je bij Just Clean gebruikmaken van één van de 170 inleverpunten of je kunt jouw dekens inleveren bij een DPD pakketpunt. Je krijgt je deken dan binnen een week weer schoon en keurig in plastic terug. 

Voordeel #2 Jouw wasmachine blijft schoon

Geen troep en vieze geurtjes in je huis en wasmachine. Je anti-paarden partner kan dus niet gaan klagen dat alles naar paarden stinkt. En voor het behoud van jouw wasmachine ook wel fijn. Deze is eigenlijk bestemd voor jouw schone kleding en beddengoed. 

Voordeel #3 Expertise

Een professionele paardendekenwasserij is gespecialiseerd in het wassen van (je raadt het al) paardendekens. Ze weten dus precies wat een deken wel en niet kan hebben en hoe deze het beste gereinigd en gerepareerd kan worden. Elke deken wordt met persoonlijke aandacht en nauwkeurigheid behandeld.  Dit alles uit zich weer in de levensduur en het draagcomfort voor het paard. 

Voordeel #4 Ontsmetten

Bij de meeste dekenwasserijen worden paardendekens standaard ontsmet tijdens het wassen. Dit is wel een groot voordeel ten opzichte van thuis wassen. Heeft jouw paard bijvoorbeeld last van een schimmeltje of andere overdraagbare ziekte dan is dit extra belangrijk!

Voordeel #5 Repareren

Je kan je deken gelijk laten repareren als je deze naar een professionele paardendekenwasserij opstuurt. Vaak is dit ook een stuk gemakkelijker dan zelf repareren. Een dekenwasserij heeft vaak jaren ervaring met reparaties én heeft ook het juiste gereedschap en onderdelen in huis.

Wil je meer weten over dekens of je dekens laten wassen door ons?
Lees dan een van onze blogs of kijk hier voor meer informatie over het laten wassen en repareren van je dekens.